Personalitatea ta ascunsă în zodiacul lui Jung

Una dintre multele teorii pe Carl Gustav Jung ni le-a oferit în psihologie se referă și la latura ascunsă a personalității fiecăruia dintre noi. De la Jung ”citire” tema secretelor pe care le ascunde fiecare persoană în propriul sine nu a mai reprezentat un tabu, ba dimpotrivă, un subiect la modă.

Horoscopul sinceritatii: Slabiciunea zodiei tale

Horoscopul sinceritatii: Slabiciunea zodiei tale

Unii reactioneaza intr-un fel la anumite situatii pe cand altii, pusi fata in fata cu aceeasi problema gasesc alte solutii.

articol de știri Citeste mai mult

Conform lui Jung, personalitatea fiecăruia dintre noi are două laturi: persona – care menține legătura directă cu lumea exterioară și umbra – partea pe care nu o arătăm celor din jur. Din punctul său de vedere, este perfect legitim ca această dualitate să existe în fiecare dintre noi, lucru pe care trebuie să învățăm să îl acceptăm.

În psihologia jungiană, mintea noastră nu este conștientă de ”umbră”, ceea ce l-a făcut pe psihoterapeut să o denumească drept partea întunecată inconștientă sau ascunsă a personalității noastre. Tot Jung considera că această umbră este și resortul creativității noastre. Cu alte cuvinte, toată forța noastră creatoare este conectată la acea parte a personalității de care nici nu suntem conștienți.

Analizând zodiile prin prisma teoriei lui Jung, putem diferenția personalitatea ascunsă a fiecăreia dintre cele 12 semne.

Berbec

Este cunoscut faptul că Berbecii sunt impulsivi, dornici să fie tot timpul în control și cred că le știu pe toate. Însă ce nu vor să arate este faptul că impulsivitatea și controlul lor pot deveni maniacale. Este ceva latent, care poate fi declanșat destul de greu, însă care îl poate transforma pe Berbec într-un adevărat maniac.

Modul în care îşi arată recunoştinţa fiecare semn zodical

Modul în care îşi arată recunoştinţa fiecare semn zodical

"Mulţumesc" este un cuvânt simplu pe care majoritatea persoanelor îl folosesc pentru a-şi exprima aprecierea. Cu toate acestea, există o categorie de oameni care îşi arată recunoştinţa prin fapte şi gesturi discrete, pe care nu mereu le vei interpreta cor

articol de știri Citeste mai mult

Taur

Par că au totul planificat foarte bine, sunt tot timpul preocupați să facă bani - și reușesc să scoată un venit chiar și din piatră seacă și se spune despre ei că sunt independenți. Însă, în ciuda aparențelor că au gândit fiecare pas în detaliu, Taurii, de fapt, tânjesc după o persoană care să facă totul pentru ei. Exact! Își doresc un sclav care să le răspundă tututor dorințelor și nevoilor, iar ei să doar să se răsfețe în lux, fără să miște un deget pentru a-l obține.

Gemeni

Aparent comunicativi, personalitatea Gemenilor ascunde, de fapt, contrariul. Discută, glumesc, dau mâna cu toată lumea, dar, în realitate, prea rar simpatizează pe cineva. La fel de bine ascund și impulsul de a le spune ce crede despre ei persoanelor despre care nu au o părere prea bună. Dar, la fel, prea dornici să manipuleze, preferă să trăiască în această minciună frumoasă cum că s-ar înțelege bine cu toată lumea